User: Guest  Login
Original title:
Untersuchung des Riech- und Schmeckvermögens bei Patientinnen und Patienten mit Colitis ulcerosa und Morbus Crohn
Translated title:
Smell and Taste in Crohn's disease and ulcerative colitis
Author:
Nowak, Anna Maria
Year:
2017
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Medizin
Advisor:
Huber, Wolfgang L. E. (Prof. Dr.)
Referee:
Huber, Wolfgang L. E. (Prof. Dr.); Deppe, Herbert (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
MED Medizin
TUM classification:
MED 430d
Abstract:
Die vorliegende Arbeit untersuchte ob Patienten mit Morbus Crohn und Colitis ulcerosa unter einem verminderten Riech- und Schmeckvermögen leiden. Erstmalig wurde das Riechvermögen d. h. die Fähigkeit der Geruchsidentifikation, die Diskriminationsfähigkeit und die Geruchserkennungsschwelle von Patienten mit chronisch entzündlichen Darmkrankheiten mit Hilfe von "Sniffin'Sticks" untersucht. Zur Untersuchung des Schmeckvermögens wurden imprägnierte Teststreifen, sogenannte "Taste Strips", verwendet.
Translated abstract:
This study investigated if there is a reduction in olfactory and gustatory functions of patients suffering from Crohn's disease and ulcerative colitis. Smell testing was performed using "Sniffin'Sticks" and contained the 3 subtests of odor identification, odor discrimination and odor threshold. Taste testing was performed using impregnated paper strips, called "taste strips".
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1277588
Date of submission:
08.10.2015
Oral examination:
04.04.2017
File size:
117318830 bytes
Pages:
101
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20170404-1277588-1-4
Last change:
07.06.2017
 BibTeX